Претражи овај блог

Читаоци

петак, 03. јануар 2014.

Posne Ruske kape


  • Potrebno za jednu koru:(napraviti dve)- 200gr. brasna, 10 kasika secera, 1 prasak za pecivo, 2dcl. kisele vode, 0,5dcl. ulja, 2 pune kasike kakaoa.
  •   fil: 500ml. sojinog mleka, 200gr. secera, 2 vanilina secera, 3 kasike gustina, 3 kasike brasna, 250gr. posnog margarina  
  •   glazura: 100gr. posne cokolade, 3 kasike ulja, kokos za valjanje 
  • U odgovarajucu posudu sipati sastojke za koru i sjediniti ih.Pleh(38x26) obloziti papirom,sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Kada se kore ohlade,malom casicom za rakiju izvaditi 48krugova. 
  • Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom.Sa ostatkom mleka(1dcl) izmutiti brasno i gustin,pa dodati u vrijuce mleko.U ohladjeni fil umutiti margarin.
  • Filovati kape,tj lepiti po dva kruga.  Bocne strane premazati sa filom isto i uvaljati u kokos.Ukupno ce vam ispasti 24 Ruske kape.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu.po zelji ih nasarati odozgo i belom posnom cokoladom.Dobro ohladiti pre sluzenja.Napraviti po mogucnosti dan ranije,jer su sve mekse i lepse sto duze stoje.

Нема коментара: