Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 25. април 2014.

Brusketi

    


Potrebno
Hleb po zelji,vlasac,suvi ruzmarin,origano,morska so,maslinovo ulje,beli luk.Ili smislite vase neke zacine i mozda kecap ,paradajiz obican ili cherry svez,pecurke,slaninica ili prsuta,kackavalj......mastajte.
Ugrejati rernu.Iseci hleb na parcad.Poredjati u pleh.Preliti maslinovim uljem,zacinima,odozgo poredjati po zelji sta ste izabrali.Zapeci u rerni do zlatne boje.Izvaditi,posuti kackavaljem ili parmezanom dok je jos vrelo,vratiti da se kackavalj  fino rastopi.Uzivajte.

   






  

петак, 18. април 2014.

Posne krofne

Potrebno-
250ml mlake vode,1 mali kvasac,2 kasike secera,50g margarina i oko 500g brasna,korica 1 limuna,prah secer za posipanje.
Zamesiti testo i ostaviti da se udvostruci.Razvaljati testo oklagijom,seci casom krofne.Ostaviti da ponovo narastu.Za to vreme ugrejati ulje u odgovarajucoj serpi.Prziti krofne.Valjati u prah secer.

Napomena-OVO SU NAJMEKSE,NAJMIRISLJAVIJE I NAJLEPSE KROFNE KOJE STE IKADA PROBALI,GARANTUJEM!!!






Korpica od testa za Vaskrs


















Potrebno-1 veca rostfrajna cinija,alu folija,papir za pecenje,ostar noz,cetkica,parce savitljive zice,1kg brasna tip 500,2 jaja,1 mali kvasac,500ml mleka,1 kasika soli,100ml ulja,1 jaje za premazivanje korpice.

Zamesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruci.Nadoslo testo razvaljati oklagijom na debljinu5mm.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
U veci cetvrtasti pleh staviti papir.Rostfrajnu ciniju obloziti folijom kao na slici i poloziti na sredinu pleha.Ona ce biti modla za izradu korpice.Izmeriti obim cinije,da bi znali kolike duzine vam trebaju trake i kasnije pletenica.Ostaviti malo parce testa za veci krug na dnu korpice.

Testo seci na trake,trudite se jednake debljine :).Ciniju malo namazati uljem,lakse ce stajati trake.Prvo redjati vertikalne trake.Ostaviti ih malo duze preko pleha jer ce na njih doci obod korpe.Odozgo staviti krug,dobro pritisnuti.U manju serpicu sipati vodu pa staviti odozgo da se dobro zalepi krug.Sada duze trake provlaciti horizontalno kroz svaku drugu vertikalnu trakicu.Na one krajeve vertikalnih staviti obod od tri trakice smotane u kiku.

Izmeriti jos jednom korpicu,pa saviti toliku zicu.Umotati folijom,pa obmotati malo debljom trakom od testa.Ostaviti pri kraju zice sa svake strane samo zicu sa folijom,bez testa.da se moze zabosti u korpicu kasnije.To ce biti rucka i nju posebno pecemo.
Korpicu premazemo zumancetom.Drsku belancetom.Po zelji mozete staviti lan,kim ili susam.
U zagrejanu rernu stavimo da se pece tek kad dobro naraste u plehu,da ne bi pukla.Skinemo serpicu kojom smo pritisnuli krug i pecemo dok ne porumeni.Tako isto i drsku.
Na dobro ohladjenu korpicu zabodemo drsku,napunimo dekoracijom za Vaskrs i preko poredjamo najlepsa sarena jaja.HRISTOS VASKRESE!














                                                     










понедељак, 7. април 2014.

Posna coko-oranz torta

Potrebno-
1,5kg posnog keksa u komadu,200ml soka od narandze,3 pudinga coko- oranz,200g posne crne cokolade,1/2l sojinog mleka,1 margarin,6 kasika secera,250 g prah secera,1 burbon vanila,korica 1 pomorandze,300g pecenih mlevenih lesnika,200g slaga,1 krem fix,kisela voda,3 cele pomorandze,listici nane,1 preliv za torte.

Pomorandze ostaviti sto duze u vodi sa sodom bikarbonom pre upotrebe!!!
Dobro ih istrljati,oprati,pa posusiti pamucnom krpom.

U odgovarajucoj serpi skuvati u pola litra sojinog mleka 3 pudinga,6 kasika secera,cokladu i burbon vanilu.U ohladjeno, mikserom umutiti margarin i prah secer.U to dodati narendanu koricu pomorandze i mleveni peceni lesnik.
Na odgovarajucoj tacni redjati kao koru, posni keks malo potopljen u sok.
Preko svake kore stavljati fil i tako redom dok se ne zavrsi sa keksom.Na vrhu ostaviti keks,preko njega namazati umucen slag sa kiselom vodom i krem fixom.
Ukrasiti okolo slagom a u sredinu poredjati tanko secene komadice narandze i listice nane.Sve to zaliti prelivom za torte,napravljenom po uputstvu sa kesice.
Ostaviti u frizider da se ptreliv stegne,keks omeksa, pa sluziti.Trudite se da svako iseceno parce ima svoje parce narandze odozgo.Ukus narandze , cokolade i lesnika ,za mene je savrsenstvo.Torta predivno mirise i veoma je dekorativna.
Ponosna sam,jer sam je sama smislila.:)



Posna torta ruska salata

Potrebno-
1 pakovanje gotovih posnih medenih kora,pola litra sojinog mleka ukus vanila,1 kesica burbon vanile,2 pudinga krem bule,4kasike gustina,1 margarin,250 g prah secera,6 kasika secera,300g seckanih oraha,300g zele bombona seckanih,300g suvog grozdja,200g posnog slaga,krem fix,kisela voda za mucenje slaga.

Skuvati u mleku puding i gustin sa secerom.U ohladjeno umutiti mikserom margarin i prah secer,burbon vanilu  i dodati seckane orahe,suvo grozdje i zele bombone od kojih malo odvojimo u posudicu za posipanje odozgo.
U drugoj posudi umutiti slag sa kiselom vodom i krem fixom.
Filovati medene kore i to redom kora,zuti fil,beli fil i zavrsiti zutim filom a posuti odozgo seckanim orasima,grozdjem i zele bombonama .Okolo namazati ostatak slaga.
Torta treba da prenoci u frizideru da bi fino omeksale korice.Tortu sam sama smislila i nadam se da ce vam se dopasti.



Posna plazma torta sa malinama

Potrebno-
1,5kg mlevene posne plazme,1 margarin,400g prah secera,300ml fanta soka,2 pakovanja po450g malina,2 zalatina,posni slag,kisela voda,1 krem fix.
Zamesiti smesu od keksa,secera,margarina,fante i jednog pakovanja malina,da ne bude lepljiva.Oblikovati krug,Ukrasiti okolo slagom koji ste umutili cvrsto sa kiselom vodom i krem fixom.Staviti u frizider da se stegne dok se ne skuva voce i zelatin.
U odgovarajucoj serpi skuvati 10 min 100ml vode,voce i 4 kasike secera.U drugoj posudi razmutiti zelatin sa 8 kasika vode da nabubri.Zelatin rastopiti,nikako da provri i dodati vrucem vocu uz stalno mesanje.Prohladiti,sipati polako preko torte i pravac zamrzivac da se dobro stegne.Ovu tortu sam sama smislila,tj modifikovala recept plazme torte po svojim potrebama za posnu slavu :).Predivnog je ukusa i nije previse slatka.