Претражи овај блог

Читаоци

петак, 17. април 2015.

Posna coko-visnja torta

Potrebno-
za dve kore-300g secera,400ml vode,4 kasike ulja,2 kasike kakao,4 kasike dzema,2 kasicice sode bikarbone,pola praska za pecivo,100g posne cokolade za kuvanje iseci na krupnu parcad nozem i oko 15 kasika brasna.
za filove-200 g posnog slaga,200g prah secera,mala kisela voda,100g cokolade posne,7 kasika secera,200g visanja,0ko700ml soka od visanja,2 pudinga od jagode,posni margarin 250g.
Umutiti rucno zicom sve sastojke za kore.
Podeliti u dva dela i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni u plehu sa papirom za pecenje ispeci dve kore.

Fil br 1.-200g posnog krem slaga belog umutiti sa kiselom vodom i dobro rashladiti u frizideru pre mazanja.
Fil br2.-u pola litra soka od visanja skuvati 2 pudinga od jagode sa 7 kasika secera.U ohladjeno umutiti mikserom posni margarin 250g i 200g prah secera a na kraju umesati i ocedjene visnje.Fil dobro rashladiti u frizideru.
Hladne kore pre filovanja natopiti sa po 4 kasike soka od visanja.
Filovati-kora-fil br 2-narendati na krupno rende posnu cokoladu-fil broj 1-kora-fil br 2-narendana cokolada-fil br 1 i ukrasiti po zelji.

Нема коментара: