Претражи овај блог

Пратиоци

среда, 8. март 2017.

Americke palacinke



Potrebno-
300g brasna i to mekog,nikako ostrog,200ml jogurta,200ml mleka,4 jaja,1/2 paska za pecivo,2 kasike otopljenog maslaca,80g secera,1 vanilin secer,prstohvat soli.

Ovo je najbolji recept ikada za Americke palacinke,potpisujem.Probala sam mnogo njih i sve je bilo razocarenje.Zato idemo na posao:
U odgovarajucu posudu odvojiti suve sastojke.U  drugu posudu staviti zumanca,umutiti rucno zicom,dodati jogurt,mleko.Otopiti maslac.
Sada  suvim sastojcima dodati polako uz mesanje smesu od jaja,jogurta i mleka.Smesa se mesa dok ne bude ujednacena ali ne predugo cak i ako ostanu grudvice od brasna,da se ne bi oslobodio gluten.Sada dodajte i otopljeni maslac.Belanca umutiti dobro mikserom pa i njih polako dodati u smesu mesajuci varjacom i ne predugo da ne spadnu.

Palacinke ne stoje vec se odmah peku.


Zato ukljucite ringlu prvo na najace.Zagrejte tiganj i u njemu mrvu ulja.Zatim smanjite ringlu i na sredinu tiganja sipajte po kutlacu smese.Palacinka se pece sa jedne strane na najtisoj vatri sve dok ne popucaju svi mehurici i  onda se lagano okrene.Vidi sliku.
Smesu ne ostavljati u frizider vec sve ispeci jer palacinke dobro ispecene ostaju meke i sveze dugo.Najbitnije je da to bude tiha vatra da ne izgore spolja a unutra ostanu zive.
E sad masti na volju pa ko sta voli neka izvoli.Ja volim kombinaciju voca i meda.Kao i kombinaciju voce,kremic i sladoled,kao i preliv sa przenim bananama na maslacu sa dodatkom ruma i karamelizovanim secerom  a vi birajte sami.











Pancerote







Testo napraviti po receptu za pizzu.Budite mastoviti pa nadev neka bude bogat i od sastojaka koje volite.Preklopljeno testo obavezno izbockati viljuskom i premazati zumancetom ili maslinovim uljem po zelji.Peci kao i pizzu i sluziti vruce.




Makarone sa mesom

Potrebno-
Pakovanje makarona obicnih,ravno secenih,tomatino ili domaci kuvani paradajiz,400g juneceg mesa,crni luk,origano,so,200g kackavalja.
Makarone skuvati pa procediti.
Dok se prohlade  skuvati sos:
Na malo ulja proprziti luk da postane staklast,dodati meso,proprziti pa naliti sa 500ml paradajiz soka,dodati zacine i dinstati .Pred kraj dodati kasiku brasna razmucenu u malo vode,da se zagusti.Skinuti sa vatre i ukljuciti rernu na 200c.

U vatrostalnu ciniju namazanu margarinom redjati makarone uspravno.
Cini se tesko ali  verujte da nije ako ciniju namazete margarinom i nakrivite je na pocetku u stranu dok ne pocnete redjati.Kada se sve slozi kao na slici dole.Preko makarona polako sipati sos da ulazi u makarone.Preko toga narendati kackavalj i pravac rerna.Zapeci u rerni  oko 10-tak min zavisno od rerne i sluziti toplo.Prijatno.