Potrebno-
1l mleka,240g secera,150g gustina,2 vanil secera,1l slatke pavlake,200g cokolade za kuvanje,4 pakovanja mini kroasana 7-days sa sampanjcem,1 pakovanje pettit beure keksa,malo cokoladnog mleka za umakanje keksa ,100ml soka od narandze,3 slag krema od vanile.
Skuvati prvo beli krem-od 1l mleka odvojiti 200ml da se u njega umesa gustin,ostatak staviti zajedno sa secerom,vanilom da se kuva na pari.Kad pocne da vri umesati i gustin.Mesati sve vreme dok se masa ne ujednaci i postane dovoljno gusta.Ostaviti da se krem ohladi.
Posebno umutiti 250ml slatke pavlake pa mikserom umutiti sa ohladjenim belim kremom.
Skuvati crni krem-750ml slatke pavlake kratko zagrejati na ringli pa ubaciti cokoladu.Mesati dok se sve to lepo ne ujednaci i cokolada ne rastopi.Ostaviti da se dobro ohladi,pa mikserom par minuta mutiti da se dobije lep crni krem.
U odgovarajucoj posudi umutiti slag krem od vanile.
Na tacnu redjati keks umocen u mlako cokoladno mleko i to 6*4 tj 24 keksa da budu u kori.
Preko keksa namaziti jednu polovinu belog krema.Preko belog krema staviti polovinu crnog krema.Preko crnog krema poredjati kroasane umocene u sok,malo ih utisnuti u crni krem i preko opet namazati drugu polovinu crnog krema.Pa,opet namazati drugu polovinu,belog krema i tortu zavrsiti slag kremom od vanile.Ukrasiti po zelji.
Torta bi bilo najbolje da preko noci ostane u frizideru,da se sve to lepo omeksa.Pa,tek sutradan seci i sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар