Potrebno-
400g mlevenog juneceg mesa,2 jajeta,crni luk,biber,vegeta,so,100g kackavalja,baby sargarepice,pirinac,persun,pola kockice za supu,malo maslinovog ulja ili obicnog po zelji.
- Jaja dobro umutiti, dodati meso, sitno naseckan ili izrendan luk i začine ( količina po ukusu ). Minimalno pouljiti vatrostalnu posudu, izliti smesu i ubaciti u rernu, predhodno zagrijanu na 200 stepeni. Pustiti da se peče 15ak minuta, smanjiti na 150 i pržiti još 15ak minuta.Pred kraj narendati kackavalj odozgo i jos malo vratiti u rernu. Kad je gotovo, držati poklopljeno nekoliko minuta, rezati na kocke i služiti.
-
Za prilog rizoto- u ½ l vrijuce vode ubaciti baby sargarepicu ravno iz leda i pola kocke za supu. Neka ključa dok sargarepice sasvim ne omekšaju. Luk iseci na sitno i prodinstati na maslinovom ulju, dodati omekšale sargarepice i još malo dinstati. Zatim dodati pirinac. Mešati da pirinac ne miruje dok se ne zastakli. Zaliti supicom, pobiberiti, dodati peršun i još soli ako mislite da treba . Kad baci ključ smanjiti vatru i neka se lagano kuva. Ostaviti poklopljeno par minuta i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар