Potrebno-
2-3 srednje tikvice,2 sargarepe,1 veci beli krompir,1 praziluk-samo beli deo,so,biber,persun,vlasac i kisela pavlaka.
Povrce oprati i iseckati na kockice.Na malo ulja, u srpi i pola litre vode ,dinstati na tihoj vatri.Dodati zacine i jos vode po zelji kako volite da vam bude gustina corbice.Pred kraj dodati sitno seckani persun.Sluziti vrucu uz kasiku,dve kisele pavlake koju razmutite u corbici i posutu sitno seckanim svezim vlascem.
Mozete po zelji corbicu zavrsiti neutralnom pavlakom za kuvanje ,ali u tom slucaju nema podgrevanja,treba odmah pojesti.Corbica je veoma hranljiva i okrepljujuca.
2-3 srednje tikvice,2 sargarepe,1 veci beli krompir,1 praziluk-samo beli deo,so,biber,persun,vlasac i kisela pavlaka.
Povrce oprati i iseckati na kockice.Na malo ulja, u srpi i pola litre vode ,dinstati na tihoj vatri.Dodati zacine i jos vode po zelji kako volite da vam bude gustina corbice.Pred kraj dodati sitno seckani persun.Sluziti vrucu uz kasiku,dve kisele pavlake koju razmutite u corbici i posutu sitno seckanim svezim vlascem.
Mozete po zelji corbicu zavrsiti neutralnom pavlakom za kuvanje ,ali u tom slucaju nema podgrevanja,treba odmah pojesti.Corbica je veoma hranljiva i okrepljujuca.
Нема коментара:
Постави коментар