- Potrebno za dve pizze precnika 40 cm/
- oko 600g brasna
- 280 ml vode
- 10g soli
- 20g secera
- 3 kašike kisele pavlake sa 20 mlečne masti
- 1/4 svezeg kvasca
- 30 ml maslinovog ulja
- U vodi razmutite sve sastojke osim brašna.Kada smeša postane homogena, sipajte brašna.Dok mesite testo, ruke vam moraju uvek biti masne od ulja
-
Kada sud u kojem mesite testo postane čist, sto znači da se testo ne lepi,
imate savršeno testo. -
Od ove količine imate 2 kugle testa od kojih možete napaviti 2 pice u tepsiji prečnika 40cm
-
Kugle premažite uljem, zatim stavite u dublji sud i prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru 25 minuta
-
Možete da ga rastežete kao jufke ili oklagijom.
Нема коментара:
Постави коментар