Potrebno-
500g juneceg mlevenog mesa,1 crni luk,pola soljice kuvanog pirinca,,malo belog luka,vegeta,so,biber,1 jaje,1 sargarepa,3 kasike kukuruznog brasna,pola praska za pecivo,2 kisela mleka,2 jaja,100g kackavalja.
Prodinstati crni luk kratko.U odgovarajucoj posudi sastaviti meso,luk crni i beli,narendati sargarepu.Dodati pirinac,1 jaje,zacine,kukuruzno brasno.
Sve lepo sastaviti.Napraviti kuglice,malo vece od cufti.U serpu sipati 2 l hladne vode i staviti da se zagreje.Pre kljucanja ubaciti polako kuglice i prokuvati ih na tihoj vatri 10 min.Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
U drugoj posudi sastaviti jaja i kiselo mleko.Polako izvaditi kuglice i spustiti u vatrostalnu posudu.
Preliti sa kiselim mlekom i jajima,narendati kackavalj.Preko staviti foliju i pravac rerna oko 15 min na 180.
Od vode u kojoj su se kuvale kuglice mozete napraviti corbicu ili supu. I eto vam kompletan rucak.Ja sam uz sve to dodala jos i Dukat krompir(vidi recept).
500g juneceg mlevenog mesa,1 crni luk,pola soljice kuvanog pirinca,,malo belog luka,vegeta,so,biber,1 jaje,1 sargarepa,3 kasike kukuruznog brasna,pola praska za pecivo,2 kisela mleka,2 jaja,100g kackavalja.
Prodinstati crni luk kratko.U odgovarajucoj posudi sastaviti meso,luk crni i beli,narendati sargarepu.Dodati pirinac,1 jaje,zacine,kukuruzno brasno.
Sve lepo sastaviti.Napraviti kuglice,malo vece od cufti.U serpu sipati 2 l hladne vode i staviti da se zagreje.Pre kljucanja ubaciti polako kuglice i prokuvati ih na tihoj vatri 10 min.Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
U drugoj posudi sastaviti jaja i kiselo mleko.Polako izvaditi kuglice i spustiti u vatrostalnu posudu.
Preliti sa kiselim mlekom i jajima,narendati kackavalj.Preko staviti foliju i pravac rerna oko 15 min na 180.
Od vode u kojoj su se kuvale kuglice mozete napraviti corbicu ili supu. I eto vam kompletan rucak.Ja sam uz sve to dodala jos i Dukat krompir(vidi recept).
Нема коментара:
Постави коментар