Potrebno-
- 2 jaja
- 60 g maslaca
- 100 g secera
- 200 g bele posne cokolade za kuvanje
- 5 kasicica extrata od maline ili jagode
- 200 g glatkog brasna
- 1 kasicica praska za pecivo
- malo soli
- sitni kristal šećer i šećer u prahu (oko 100 g) za valjanje
-
Naseckajte čokoladu i otopite je na pari , pa ostavite da se malo prohladi.
Prosejte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. -
Maslac sobne temperature umutite mikserom ili viljuskom sa šećerom i vanilom. Dodajte otopljenu čokoladu i izmiešajte toliko da dobijete jednoličnu smesu.
Dodajte jedno po jedno jaje, ali ne mutite dugo, samo toliko da se sve poveže.Mesajte viljuskom ili varjacom! -
Dodajte brašno u smesu,extrat i dobro izmešajte da se dobije prelepa crvena boja. Pokrijte i ostavite u frizideru najmanje 3 sata .
-
Uključite rernu na 180°C.
Rukama uzmite testo i oblikujte dlanovima kuglice (ne kvasite ruke vodom, samo čvrsto vrtite između dlanova). Neka kuglice budu otprilike kao orah. -
Stavite kristal šećer u jednu posudu, a šećer u prahu u drugu. Svaku kuglicu prvo urolajte u kristal šećer, a zatim obilno prekrijte šećerom u prahu (ne otresajte višak). Sloj kristal šećera služi da spreči da se šećer u prahu previše navlaži od testa i na taj način će onaj crno CRVENO-BELI efekat na ispečenim keksicima biti izraženiji.
-
Stavljajte kuglice malo vise razmaknute na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj rerni 8-10 minuta. Moraju biti još uvijek mekani kad ih izvadite. Nipošto ih nemojte prepeći jer će postati suvi.
Prebacite ih na rešetku da se ohlade i onda uživajte sa voljenom osobom u divnim,mirisnim keksicima za zaljubljene ♥
Нема коментара:
Постави коментар