- Sest kora se peku od smese koja se odjednom umuti od-
- 12 belanaca
- 12 kašika secera
- 1 kašika brasna
- 1 kašika prezle
- 24 kašike pečenih mlevenih lešnika
- Fil:
- 12 zumanaca
- 200 gr secera
- 2 kesice burbon vanilin secera
- 5 kašika gustina
- 0.5 l mleka
- 250 gr margarina sa ukusom vanile-*(posebno mirisan,predivnog ukusa,vidi sliku)
- 6 kašika prah secera
- malo arome vanile
- Još-
- 500 ml slatke pavlake i malo lesnika pecenih,mlevenih za ukrasavanje ili po zelji cokolada
Ja sam direktno stavljala koru na tacnu pa skidala papir polako.
U odgovarajucoj serpi,umutiti mikserom zumanca sa secerom,dodati vanilu,gustin i na kraju mleko.Kuvati na pari!Povremeno mesati da se ne naprave grudvice.Moja su jaja domaca,krema je bas zuta i penasta.
U ohladjeni fil umutiti margarin,prah secer,aromu,polako dodavati kasiku po kasiku.
Drugi fil umutiti slatku pavlaku.
Tortu filovati kora-zuti fil-beli fil i zavrsiti belim filom .Ukrasiti po zelji.
Ja sam odvojila tri kasike fila,premazala tortu zutim filom okolo,pa posula lesnicima, a gore rastopila cokoladu pa ukrasila.
Нема коментара:
Постави коментар