Potrebno:
250g masti,5kasika secera,1 jaje,1 zumance,2 vanilina secera,500g brasna,dzem od kajsija ili po zelji,korica jednog limuna,prah secer za valjanje.
Umutiti mast u odgovarajucoj posudi da postane penasta,pa dodati secer i vanilin secer.Mutiti,dodati jaja.Onda dodati brasna po malo i zamesiti testo.Prekriti folijom i staviti 30 min u frizider.Na brasnom posutoj radnoj povrsini,oklagijom razvuci testo na nekih 5-7mm i odgovarajucom modlicom ili malom casicom za rakiju vaditi oblike.Zagrejati rernu na 180 stepeni.U pleh oblozen pek papirom redjati vanilice i pravac u rernu.Peci ne duze od 10 min,mozda i manje u zavisnosti od jacine vase rerne.Vanilice treba da ostanu bele ali ipak pecene.Bice jako rastresite i lake za smrviti na dodir.Tako da treba pazljivo svaku izvaditi da se prohlade.Vec mlake spajati dve po dve sa dzemom i uvaljati svaku u prah secer.
Ja sam moje spajala sa mojim domacim dzemom od santelija .Miris...ukus...savrseno...Recept je stariji od mene,ali ga nikada ne bi menjala.Vanilice za sva vremena,su pred vama.Prijatno.
250g masti,5kasika secera,1 jaje,1 zumance,2 vanilina secera,500g brasna,dzem od kajsija ili po zelji,korica jednog limuna,prah secer za valjanje.
Umutiti mast u odgovarajucoj posudi da postane penasta,pa dodati secer i vanilin secer.Mutiti,dodati jaja.Onda dodati brasna po malo i zamesiti testo.Prekriti folijom i staviti 30 min u frizider.Na brasnom posutoj radnoj povrsini,oklagijom razvuci testo na nekih 5-7mm i odgovarajucom modlicom ili malom casicom za rakiju vaditi oblike.Zagrejati rernu na 180 stepeni.U pleh oblozen pek papirom redjati vanilice i pravac u rernu.Peci ne duze od 10 min,mozda i manje u zavisnosti od jacine vase rerne.Vanilice treba da ostanu bele ali ipak pecene.Bice jako rastresite i lake za smrviti na dodir.Tako da treba pazljivo svaku izvaditi da se prohlade.Vec mlake spajati dve po dve sa dzemom i uvaljati svaku u prah secer.
Ja sam moje spajala sa mojim domacim dzemom od santelija .Miris...ukus...savrseno...Recept je stariji od mene,ali ga nikada ne bi menjala.Vanilice za sva vremena,su pred vama.Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар