Potrebno-
24 kg crvene mesnate paprike
4 kg crvenog zrelog paradajza
4 kg plavog patlidzana
1 soljica za kafu secera
1 soljica za kafu soli ili po ukusu
1 soljica sirceta
1,5 l ulja
beli luk i person po ukusu
Ispeci i oljustiti paprike.U rerni ispeci i crveni i plavi paradajz i oljustiti.Plavi posebno brzo dok je vruc da bi se lako oljustio.Takodje mu odstraniti sto vise semenki.
Samleti paprike,paradajiz i plavi i crveni.Sastaviti u serpu,dodati so,secer i sirce.Mesati najmanje 1h na jakoj vatri.Posebno u drugoj serpi zagrejati ulje da zamirise.Preliti preko ajvara koji je vec na vatri,mesati da se sve lepo sjedini jos nekih sat vremena od prilike.Pred kraj dodati beli luk i persun,po ukusu ljute paprike i proveriti da li je dovoljno slano.
Gotov ajvar sipati u ciste,sterilisane tegle zagrejane u rerni.Zapeci u rerni da se uhvati korica.Sutradan povezati celofanom i gumicama i preko poklopac.Moze se radi sigurnosti da ne uhvati budj,ko nema spajiz,preliti sa po jednom kasicicom vrelog ulja da zacvrci samo preko korice koja se vec uhvatila.
24 kg crvene mesnate paprike
4 kg crvenog zrelog paradajza
4 kg plavog patlidzana
1 soljica za kafu secera
1 soljica za kafu soli ili po ukusu
1 soljica sirceta
1,5 l ulja
beli luk i person po ukusu
Ispeci i oljustiti paprike.U rerni ispeci i crveni i plavi paradajz i oljustiti.Plavi posebno brzo dok je vruc da bi se lako oljustio.Takodje mu odstraniti sto vise semenki.
Samleti paprike,paradajiz i plavi i crveni.Sastaviti u serpu,dodati so,secer i sirce.Mesati najmanje 1h na jakoj vatri.Posebno u drugoj serpi zagrejati ulje da zamirise.Preliti preko ajvara koji je vec na vatri,mesati da se sve lepo sjedini jos nekih sat vremena od prilike.Pred kraj dodati beli luk i persun,po ukusu ljute paprike i proveriti da li je dovoljno slano.
Gotov ajvar sipati u ciste,sterilisane tegle zagrejane u rerni.Zapeci u rerni da se uhvati korica.Sutradan povezati celofanom i gumicama i preko poklopac.Moze se radi sigurnosti da ne uhvati budj,ko nema spajiz,preliti sa po jednom kasicicom vrelog ulja da zacvrci samo preko korice koja se vec uhvatila.
Нема коментара:
Постави коментар