Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 7. новембар 2017.

Domaci ajvar

Potrebno-
24 kg crvene mesnate paprike
4 kg crvenog zrelog paradajza
4 kg plavog patlidzana
1 soljica za kafu secera
1 soljica za kafu soli ili po ukusu
1 soljica sirceta
1,5 l ulja
beli luk i person po ukusu
Ispeci i oljustiti paprike.U rerni ispeci i crveni i plavi paradajz i oljustiti.Plavi posebno brzo dok je vruc da bi se lako oljustio.Takodje mu odstraniti sto vise semenki.
Samleti paprike,paradajiz i plavi i crveni.Sastaviti u serpu,dodati so,secer i sirce.Mesati najmanje 1h na jakoj vatri.Posebno u drugoj serpi zagrejati ulje da zamirise.Preliti preko ajvara koji je vec na vatri,mesati da se sve lepo sjedini jos nekih sat vremena od prilike.Pred kraj dodati beli luk i persun,po ukusu ljute paprike i proveriti da li je dovoljno slano.
Gotov ajvar sipati u ciste,sterilisane tegle zagrejane u rerni.Zapeci u rerni da se uhvati korica.Sutradan povezati celofanom i gumicama i preko poklopac.Moze se radi sigurnosti da ne uhvati budj,ko nema spajiz,preliti sa po jednom kasicicom vrelog ulja da zacvrci samo preko korice koja se vec uhvatila.








Нема коментара: