Potrebno:
30 g kvasca
200ml mleka
100ml vode
30ml ulja
kasika soli
pola kasicice secera
200g maslaca
500-600g brasna meko tip 400
za premazivanje
1 zumance i 1 celo jaje umututi
po zelji puniti :sirom ,kackavaljem,dzemo,kremom ili ostaviti prazne
U odgovarajucoj vanglici u mlako mleko staviti kvasac da se rastopi,dodati redom ostale sastojke bez maslaca,on je za premazivanje,i formirati glatko testo.Pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udupla.Premesiti testo.Zagrejati rernu na 200c.Pripremiti plehove oblozene papirom.
Testo podeliti na 15-18 loptica.Sto vise,to bolje,jece biti super lisnate.Svaku rastanjiti oklagijom u krug velicine tanjira i premazati maslacom svaku osim poslednje.Vidi sliku.
Dobijeno testo razvaljati sto vise oklagijom u krug.Seci velicinu kroasanapo zelji manji ili veci.Svaki po malo zaseci na vrhu po sredini,vidi sliku.
Uvijati kao kiflice.Premazati jajima i peci dok ne dobiju zlatno zutu boju.Ovi kroasani su mekani unutra,spolja hrskavi i preukusni u svakom smislu.
Нема коментара:
Постави коментар