Potrebno:
1 pakovanje slanih rozen kora
400 feta sira
500g kisele pavlake-odvojiti 5 kasika za kraj
100 g majoneza
6 vecih kiselih krastavcica
4 kuvana jaja
300 pilecih prsa
prepeceni susam za dekoraciju
U odgovarajucoj posudi spojiti sitni sir,pavlaku i majonez.Sa tom smesom mazemo sve kore,te podeliti smesu koliko ima kora u pakovanju.
Na prvu koru premazanu smesom narendati dva kuvana jajeta,preklopiti sledecom korom.Svaki put malo pritisnuti da se kora lepo zalepi.Zatim smesa, pa izdrendati tri kisela krastavcica.Preklopiti korom,smesa pa poredjati pileca prsa preklapajuci ih da cela povrsina bude popunjena,lepse ce izgledati u preseku.Koru kojom preklapamo pileca prsa namazati u tankom sloju i odozdo da bi se zalepila za sunku.Zatim opet smesa,kuvana jaja rendana,kora,smesa pa krastavcici i zavrsiti korom.Sacuvamo poslednju koru kad malo tortica odstoji,bar pola sata.Pritisnemo je nekim tezim predmetom npr daskom za secenje. Kad korice omeksaju,upiju fil,postavimo poslednju koru, premazemo ostatkom pavlake koju smo odvojili i pospemo obilno susamom.Ostaviti na hladnom da se sve lepo stegne i sjedini.Seci na parcad i sluziti hladnu.
Нема коментара:
Постави коментар