Potrebno:
500g mekog belog brasna tip 400
200g heljdinog brasna(ili nekog integralnog,po zelji)
550ml mlake vode
10g suvog kvasca
2 kasicice soli
1 kasicica secera
Razmutiti u 200ml (od onih 550ml) kvasac sa jednom kasicicom secera.Ostaviti na toplom da nadodje oko 10min.
Kad je kvasac nadosao,zamesiti testo sa ostalim sastojcima,mesajuci drvenom varjacom.
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti 1h da naraste.
Zagrejati serpu sa poklopcem u rerni ukljucenoj na 200c.U serpu staviti papir za pecenje.Istresti testo bez mesenja.Posuti brasnom.Poklopiti i staviti u rernu na pecenje oko 30min.Zatim skinuti poklopac i peci jos 15min
Gotiv hleb izvaditi na resetku da se hladi.
Napomena:mozete peci kao ja u kalupu za hleb.Onda pouljite foliju kojom cete prekriti kalup,pa posle 30min skinuti i peci bez folije
Нема коментара:
Постави коментар