Potrebno za 40 sarmica:
80 liski zelja, 500g sojinih ljuspica(birajte domace proizvodjace i non gmo), 4 vece glavice crnog luka, 1 manji celer, 1veci praziluk, 2 - 3vece sargarepe,150g okruglog pirinca, biber, so, vegeta, aleva paprika, beli luk, lovor, ulje
Oprati zelje, ocistiti tvrdi deo nozem. U vecoj serpi staviti vodu da vri, u nju kratko potapati svaku lisku, pa vaditi na cediljku da se visak vode ocedi.
U odgovarajucoj serpi u 700ml ulja dinstati sitno seckano povrce. U drugoj posudi potopiti soju sa 400ml mlake vode da nabubri.
U izdinstano povrce dodati soju, proprziti, dodati zacine. Uvijati sarme sa po dve liske. Ja ih redjam u siroku serpu koja ide u rernu. Poprskati uljem, naliti vodom(moze kockica supe da se rastvori u vodi) , dodati lovor, poklopiti i krckati u rerni oko sat vremena
Нема коментара:
Постави коментар