300g brašna
225g hladnog putera, iseckanog na kockice oko 1cm
100ml ledeno hladne vode
1-2 kašike šećera
1 kašičica soli
Količina sastojaka može da varira u zavisnosti kakvo testo volite.
Preporučujem da se testo mesi u fud procesoru ili u mikseru za testo jer
će se mešanjem ruku ono brzo zagrejati. U tom slučaju najbolje da
koristite varjaču. Najpre promešajte samo brašno u fud procesoru,
umesto da ga prosejete, dodajte so i šećer, a zatim dodajte iseckani
puter, mešajte oko 15 sekundi. Voda se dodaje postepeno i za 30 sekundi
testo je spremno.
- See more at: http://secretofhappyness.blogspot.com/2013/04/u-ivaninoj-kuhinji.html#sthash.tfsAL2iu.dpuf
300g brašna
225g hladnog putera, iseckanog na kockice oko 1cm
100ml ledeno hladne vode
1-2 kašike šećera
1 kašičica soli
Količina sastojaka može da varira u zavisnosti kakvo testo volite.
Preporučujem da se testo mesi u fud procesoru ili u mikseru za testo jer
će se mešanjem ruku ono brzo zagrejati. U tom slučaju najbolje da
koristite varjaču. Najpre promešajte samo brašno u fud procesoru,
umesto da ga prosejete, dodajte so i šećer, a zatim dodajte iseckani
puter, mešajte oko 15 sekundi. Voda se dodaje postepeno i za 30 sekundi
testo je spremno.
- See more at: http://secretofhappyness.blogspot.com/2013/04/u-ivaninoj-kuhinji.html#sthash.tfsAL2iu.dpuf
300g brašna
225g hladnog putera, iseckanog na kockice oko 1cm
100ml ledeno hladne vode
1-2 kašike šećera
1 kašičica soli
Količina sastojaka može da varira u zavisnosti kakvo testo volite.
Preporučujem da se testo mesi u fud procesoru ili u mikseru za testo jer
će se mešanjem ruku ono brzo zagrejati. U tom slučaju najbolje da
koristite varjaču. Najpre promešajte samo brašno u fud procesoru,
umesto da ga prosejete, dodajte so i šećer, a zatim dodajte iseckani
puter, mešajte oko 15 sekundi. Voda se dodaje postepeno i za 30 sekundi
testo je spremno.
- See more at: http://secretofhappyness.blogspot.com/2013/04/u-ivaninoj-kuhinji.html#sthash.tfsAL2iu.dpuf
300g brašna
225g hladnog putera, iseckanog na kockice oko 1cm
100ml ledeno hladne vode
1-2 kašike šećera
1 kašičica soli
- See more at: http://secretofhappyness.blogspot.com/2013/04/u-ivaninoj-kuhinji.html#sthash.tfsAL2iu.dpufI jos treba:margarin za podmazivanje kalupa,tj pleha ,malo meda za premazivanje .
Jabuke iseci na sitne kockice,dodati prah secer i vanilu,narendati koru jednog limuna,slika 1.Po zelji mozete dodati cimet ako ga volite u kombinaciji sa jabukama.
Zamesiti testo;
Umutiti maslac,so,secer, sa mikserom,te dodati brasno i mutiti dok ne postane u zrnima.Iskljuciti mikser pa polako dodavati vodu a mesati varjacom.Ako treba dodati jos malo vode,da bi se zamesilo testo srednje tvrdoce koje se ne lepi ni za ruke ni za posudu.Testo podeliti na 2 dela.Oba dela umotati u nailonsku foliju i tako ostaviti 1 h u frizideru.Od prvog dela razvuci oklagijom testo na debljinu 3mm kao na slici 2,te spustiti u margarinom podmazan pleh.Preko testa sipati jabuke,slika 3.Od druge polovine testa napraviti trake kao na slici 4.Redjati trake preko jabuka i provlaciti jednu ispod druge,slika 5.Od ostatka napraviti dekoraciju po zelji.Meni je u tome pomogla moja cerka♥☺♥.Premazati malo medom trake,staviti malo margarina odozgo te peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pita ne dobije zlatastu boju.Ako se prepece nece biti socna i meka!
Ohladjenu seci na trouglove i pre sluzenja posuti prah secerom.♥
slika 1. |
slika 2. |
slika 3. |
slika 4. |
1 коментар:
Lepo od tebe da si se setila i moje pomoci :)
Постави коментар