Potrebno-
7 jaja,12 kasika kristal secera,250g prah secera,4 vanilina secera,1 kasica praska za pecivo, 4 kasike brasna,3 kasike kakaoa,6 kasika vode,1 l mleka,200g griza,250g maslaca,100g cokolade,3 kasike ulja.
Kora-umutiti 7 belanaca sa 10 kasika secera,dodati 5 zumanaca,kakao,brasno,pecivo i na kraju vodu.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci koru u podmazanom plehu oko 15 min.
Fili-u mleku skuvati griz sa vanilinim secerom,kuvati oko 10 min da griz bude dobro skuvan i gust.Ostaviti da se ohladi.Preostala dva zumanca dobro umutiti sa 2 kasike secera,dok ne pobele ,pa ih skuvati na pari.Ostavit da se ohlade.
U vecoj posudi viljuskom umutiti margarin ili puter sa prah secerom i tu dodati ohladjena zumanca i secer,pa uz neprekidno mucenje mikserom dodavati ohladjen griz kasiku po kasiku.
U manjoj serpici na ulju otopiti cokoladu ili u mikrotalasnoj peci.
Na tacnu staviti koru,preko nje namazati fil i odozgo staviti glazuru od cokolade.
Staviti na hladjenje u frizider na 15 min,pa ostrim nozem zaseci parcad da cokolada kasnije ne bi pucala.Vratiti u frizider.
Sluziti dobro rashladjeno.
Нема коментара:
Постави коментар