Potrebno-
- 700 g mesanog mlevenog mesa
- 2 kom sitno seckanog crnog luka
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 kasicica crvene mlevene paprike
- 1 kasicica soli
- 1/2 kasicice bibera
- 70 g pirinca
- persun
- 1 kasicica vegete
- 1 kg paprika
- 1/2 dl ulja
- 2 velike kasike brasna
- 1 veliki paradajiz ili krompir za zatvaranje
- 1 tomatino kuvani paradajiz
- 2 sargarepe
- Izdinstati na ulju luk,sargarepu,dodati meso,zacine,i na kraju pirinac i persun.
- U drugoj posudi proprziti brasno na malo ulja pa dodati tomatino,malo vode i kuvati dok se ne dobije zeljena gustina.
- Paprike ocistiti od semenki,oprati i puniti smesom.Zatvarati ih paradajizom ili krompirom po zelji i redjati u vatrostalnu posudu.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Paprike naliti pripremljenim kuvanim paradajizom,prekriti folijom i staviti u rernu na pecenje.Posle 20 min otkriti foliju da se lepo zapeku.
Нема коментара:
Постави коментар