Potrebno-
200g prezli,1l mleka,23 kasike secera,1 vanilin secer,13 kasika psenicnog griza,70g margarina ili maslaca,1 jaje,1kg sljiva,3 kasike gustina,malo ulja.
U odgovarajucoj posudi skuvati griz,mleko i 16 kasika secera,oko 10 min.Ubaciti jaje, mesati i kuvati i dalje. Skinuti sa vatre. Ubaciti margarin.Dobro promesati da se margarin rastopi.Ostaviti da se prohladi
Na malo ulja proprziti prezle i dodati 4 kasike secera i vanilu.
U serpi kratko propziti sljive,3 kasike secera i dodati gustin razmucen sa malo vode, ukuvati da bude gusto.Prohladiti.
Okruglu modlu-pleh pouljiti pa na dno sipati pola prezli,odozgo pola griza,pa sljive,drugu polovinu griza i zavrsiti prezlama.
Kolac jako dobro ohladiti da bi se mogao lepo seci na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар