300g brasna i to mekog,nikako ostrog,200ml jogurta,200ml mleka,4 jaja,1/2 paska za pecivo,2 kasike otopljenog maslaca,80g secera,1 vanilin secer,prstohvat soli.
Ovo je najbolji recept ikada za Americke palacinke,potpisujem.Probala sam mnogo njih i sve je bilo razocarenje.Zato idemo na posao:
U odgovarajucu posudu odvojiti suve sastojke.U drugu posudu staviti zumanca,umutiti rucno zicom,dodati jogurt,mleko.Otopiti maslac.
Sada suvim sastojcima dodati polako uz mesanje smesu od jaja,jogurta i mleka.Smesa se mesa dok ne bude ujednacena ali ne predugo cak i ako ostanu grudvice od brasna,da se ne bi oslobodio gluten.Sada dodajte i otopljeni maslac.Belanca umutiti dobro mikserom pa i njih polako dodati u smesu mesajuci varjacom i ne predugo da ne spadnu.
Palacinke ne stoje vec se odmah peku.
Zato ukljucite ringlu prvo na najace.Zagrejte tiganj i u njemu mrvu ulja.Zatim smanjite ringlu i na sredinu tiganja sipajte po kutlacu smese.Palacinka se pece sa jedne strane na najtisoj vatri sve dok ne popucaju svi mehurici i onda se lagano okrene.Vidi sliku.
Smesu ne ostavljati u frizider vec sve ispeci jer palacinke dobro ispecene ostaju meke i sveze dugo.Najbitnije je da to bude tiha vatra da ne izgore spolja a unutra ostanu zive.
E sad masti na volju pa ko sta voli neka izvoli.Ja volim kombinaciju voca i meda.Kao i kombinaciju voce,kremic i sladoled,kao i preliv sa przenim bananama na maslacu sa dodatkom ruma i karamelizovanim secerom a vi birajte sami.
Нема коментара:
Постави коментар