Претражи овај блог

Пратиоци

среда, 19. април 2017.

Sladoled torta

Potrebno>
za tri kore:9 belanaca,9 kasika secera,9 kasika brasna
za fil:9 zumanaca,300g secera u prahu,2 kesice burbon vanila secera,300g maslaca ili margarina
i jos:mleko da se nakvase kore,slag ili slatka pavlaka za dekoraciju.

U odgovarajucoj posudi mikserom umutiti tri belanca i prstohvat soli  penasto,dodati secer 3 kasike, pa lagano dodati  i 3 kasike brasna.U okruglom plehu promera 24cm staviti papir za pecenje i izruciti smesu.Peci oko 10 do 15 min na 180 c,zavisno od rerne.Kore treba da ostanu bele boje.

Kore ostaviti sa strane da se dobro ohlade,posle ih natapamo mlekom.Za to vreme kuvamo fil.

U odgovarajucoj serpi na pari skuvati zumanca i secer,muteci mikserom dok jaja ne pobele,tako na pari,i ne postane gusta smesa.U ohladjena zumanca umutiti maslac ili margarin,sta ko zeli i fil dobro ohladiti u frizideru.

Umutiti slag ya dekoraciju i rashladiti takodje ili slatku pavlaku.
Sipati u veci okrugli pleh oko 150ml mleka i svaku koru natopiti u tom mleku,ocediti pa filovati redom kora,fil i zavrsiti dekoracijom.
Tortu dobro rashladiti pre sluzenja.Najbolje napraviti dan ranije,da se kore lepo smeksaju.



Нема коментара: