Potrebno:
10-15 jaja,voda,sirce,dublja serpa
Jaja sobne temperature poredjati u vecu serpu,preliti sa oko 1,5l i kuvati oko desetak minuta.Nakon toga odmeriti 200ml sirceta i preliti preko.Pojacati vatru da pocne jace da vri.Obavezno otvoriti sirom prozor zbog isparenja.Zatim smanjiti vatru i kuvati oko 4min najvise.Kad jaja pocnu da pene,tj da se skida boja,kasikom pokupiti penu i baciti.Ovako skuvana jaja cete izbeleti ali ljuska nece biti tanka.Zatim prosuti sto vise vode i sirceta,preliti mlakom vodom jaja.Vaditi polako i svako oprati pod mlazom vode,trljajuci ga sundjerom za sudove.Rezultat ce biti kao na slici.Bela jaja su spremna za dekupaz ili farbanje.Srecno
10-15 jaja,voda,sirce,dublja serpa
Jaja sobne temperature poredjati u vecu serpu,preliti sa oko 1,5l i kuvati oko desetak minuta.Nakon toga odmeriti 200ml sirceta i preliti preko.Pojacati vatru da pocne jace da vri.Obavezno otvoriti sirom prozor zbog isparenja.Zatim smanjiti vatru i kuvati oko 4min najvise.Kad jaja pocnu da pene,tj da se skida boja,kasikom pokupiti penu i baciti.Ovako skuvana jaja cete izbeleti ali ljuska nece biti tanka.Zatim prosuti sto vise vode i sirceta,preliti mlakom vodom jaja.Vaditi polako i svako oprati pod mlazom vode,trljajuci ga sundjerom za sudove.Rezultat ce biti kao na slici.Bela jaja su spremna za dekupaz ili farbanje.Srecno
Нема коментара:
Постави коментар