Potrebno je-
1,2 l mleka,12 kasika secera,200g pudinga od vanile,2 kasike gustina,150g maslaca,200ml slatke pavlake,200g mlevene plazme,100g crne cokolade,malo extrata mente po zelji
Glazura-
100g crne cokolade,100g mlecne cokolade,200ml slatke pavlake
Odvojiti 400ml mleka te u njega izmesati puding i gustin a ostalo mleko staviti da provri.Kad mleko provri dodati mleko sa razmucenim pudingom i gustinom.Skuvati kao krem.
Skloniti sa vatre te u vrelo dodati maslac da se rastopi.Promesati pa dodati u to i slatku pavlaku i sve sjediniti.
Smesu podeliti na tri dela.U prvu smesu dodati plazmu i dobro promesati.U drugi deo dodati rastopljenu cokoladu sa 2 kasike mleka..U treci deo dodati extrat mente ili ostaviti tako.
Kalupu promera 26cm obloziti providnom folijom stranice pa sipati redom sve tri smese posebno jednu preko druge.
U serpici izlomiti cokoladu,u drugoj zagrejati slatku pavlaku ali nikako da provri.Dodati zagrewjanu pavlaku preko cokolade,mesati energicno da se sve rastopi pa preliti glazuru preko torte.Ostaviti preko noci u frizideru da se sve lepo stegne.Ja sam sutradan dodatno ukrasila prelivom od karamele koji moja cerka obozava i njenim omiljenim cokoladnim bombonama i rolerima.
1,2 l mleka,12 kasika secera,200g pudinga od vanile,2 kasike gustina,150g maslaca,200ml slatke pavlake,200g mlevene plazme,100g crne cokolade,malo extrata mente po zelji
Glazura-
100g crne cokolade,100g mlecne cokolade,200ml slatke pavlake
Odvojiti 400ml mleka te u njega izmesati puding i gustin a ostalo mleko staviti da provri.Kad mleko provri dodati mleko sa razmucenim pudingom i gustinom.Skuvati kao krem.
Skloniti sa vatre te u vrelo dodati maslac da se rastopi.Promesati pa dodati u to i slatku pavlaku i sve sjediniti.
Smesu podeliti na tri dela.U prvu smesu dodati plazmu i dobro promesati.U drugi deo dodati rastopljenu cokoladu sa 2 kasike mleka..U treci deo dodati extrat mente ili ostaviti tako.
Kalupu promera 26cm obloziti providnom folijom stranice pa sipati redom sve tri smese posebno jednu preko druge.
U serpici izlomiti cokoladu,u drugoj zagrejati slatku pavlaku ali nikako da provri.Dodati zagrewjanu pavlaku preko cokolade,mesati energicno da se sve rastopi pa preliti glazuru preko torte.Ostaviti preko noci u frizideru da se sve lepo stegne.Ja sam sutradan dodatno ukrasila prelivom od karamele koji moja cerka obozava i njenim omiljenim cokoladnim bombonama i rolerima.
Нема коментара:
Постави коментар