Potrebno za 8kom pitica-
jedno pakovanje tankih kora za pitu,300g tvrdog kravljeg slanog sira,50g zrelog kajmaka,50g kackavalja,2jajeta.So samo u slucaju da sir nije dovoljno slan.Za premazivanje kora-150g maslaca
i jos treba-
susam ili lan,jedno zumance,50g kackavalja za odozgo
Kore preseci na pola vertikalno,ostrim nozem,dobicete 24 kore,u pitice stavljajte po tri kore.
Na svaku koru premazati cetkicom otopljen maslac,na trecu preko maslaca na sredinu donjeg dela staviti fil ne celom duzinom vec ostaviti po prst od jednog i drugok kraja kora.Uvijati piticu kao sto bi ste uvijali sarmu,saviti i jedan i drugi kraj na unutra po prst sirine da fil ne iscuri tokom pecenja.
Svaku piticu redjati u podmazan pleh i po sredini raseci ostrim nozem skoro do dna.Svaku premazati umucenim zumancetom,posuti lanom ili susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200c dok ne porumene.Pred kraj izvaditi i po sredini svake staviti malo jos kackavalja te ponovo zapeci kratko da se kackavalj rastopi.Pitice ce se fino raspucati po sredini,to izgleda fino,ali nece fil iscureti ako niste preterali,😂🤣.Takodje se po zelji moze ubaciti i neki drugi nadev
jedno pakovanje tankih kora za pitu,300g tvrdog kravljeg slanog sira,50g zrelog kajmaka,50g kackavalja,2jajeta.So samo u slucaju da sir nije dovoljno slan.Za premazivanje kora-150g maslaca
i jos treba-
susam ili lan,jedno zumance,50g kackavalja za odozgo
Kore preseci na pola vertikalno,ostrim nozem,dobicete 24 kore,u pitice stavljajte po tri kore.
Na svaku koru premazati cetkicom otopljen maslac,na trecu preko maslaca na sredinu donjeg dela staviti fil ne celom duzinom vec ostaviti po prst od jednog i drugok kraja kora.Uvijati piticu kao sto bi ste uvijali sarmu,saviti i jedan i drugi kraj na unutra po prst sirine da fil ne iscuri tokom pecenja.
Svaku piticu redjati u podmazan pleh i po sredini raseci ostrim nozem skoro do dna.Svaku premazati umucenim zumancetom,posuti lanom ili susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200c dok ne porumene.Pred kraj izvaditi i po sredini svake staviti malo jos kackavalja te ponovo zapeci kratko da se kackavalj rastopi.Pitice ce se fino raspucati po sredini,to izgleda fino,ali nece fil iscureti ako niste preterali,😂🤣.Takodje se po zelji moze ubaciti i neki drugi nadev
Нема коментара:
Постави коментар