Potrebno
2kg ociscenih domacih neprskanih jabuka
400g secera
1burbon vanila secer
1 stap vanile po zelji ili vanila ekstrat jedna kasicica
125ml vode
sok jednog limuna
U dubljoj serpi,na tihoj vatri prokuvati jabuke seckane na kockice ,vodu i dodati pola soka od limuna.Seru poklopiti,povremeno mesati.Kuvati oko 20min.Malo prohladiti pa u blenderu ili pasirci ispasirati jabuke kao pire.
U odgovarajucoj serpi sipati secer da prekrije dno,dodati preostali sok limuna i vanile.Topiti secer dok ne dobije lepu boju karamele koja se vama dopada,paziti da se ne pretera,ako pregori postace gorko.
Skloniti sa vatre i pazljivo dodati pire od jabuka.Prskace jako i mora se stalno mesati dok se kuva.
Dzem je gotov kada povucete varjacom po dnu serpe i vidite dno.
Tegle oprane,zagrejati u rerni te u vruce sipati dzem i povezati.Umotati da zadrzi toplotu i polako se hladi i povuce vakum na poklopcima.
Dzem je izuzetno ukusan i mirisan🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎
2kg ociscenih domacih neprskanih jabuka
400g secera
1burbon vanila secer
1 stap vanile po zelji ili vanila ekstrat jedna kasicica
125ml vode
sok jednog limuna
U dubljoj serpi,na tihoj vatri prokuvati jabuke seckane na kockice ,vodu i dodati pola soka od limuna.Seru poklopiti,povremeno mesati.Kuvati oko 20min.Malo prohladiti pa u blenderu ili pasirci ispasirati jabuke kao pire.
U odgovarajucoj serpi sipati secer da prekrije dno,dodati preostali sok limuna i vanile.Topiti secer dok ne dobije lepu boju karamele koja se vama dopada,paziti da se ne pretera,ako pregori postace gorko.
Skloniti sa vatre i pazljivo dodati pire od jabuka.Prskace jako i mora se stalno mesati dok se kuva.
Dzem je gotov kada povucete varjacom po dnu serpe i vidite dno.
Tegle oprane,zagrejati u rerni te u vruce sipati dzem i povezati.Umotati da zadrzi toplotu i polako se hladi i povuce vakum na poklopcima.
Dzem je izuzetno ukusan i mirisan🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎
Нема коментара:
Постави коментар