Sastojci:
Za testo:
200ml mlake vode
1 kasicica suvog kvasca
1 kasicica soli
1/2 kasicice secera
3 kasike maslinovog ulja
oko 400g brasna
Za nadev:
300 g sira i to pomesano na primer po zelji kravlji domaci,rikota i gauda
cherry paradajz,paprika,jaje ili po zelji slaninica,ajvar...sta vise volite
susam
1 zumance za premazivanje
U mlaku vodu staviti kvasac,promesati,ostaviti 15 min sa strane.
Dodati maslinovo ulje.Zamesiti sa brasnom u koje ste dodati so i secer.Testo ostaviti pola sata da nadodje.
Rernu zagrejati na 180c.Pripremiti pleh oblozen pek papirom
Testo podeliti na cetiri loptice.Svaku razvuci u duguljast oblik.Pesnicom pritisniti sredinu,onda prstima oblikovati ivice da se dobije kao mali camcic u koji cete sipati nadev.Prebaciti u pleh.Puniti sirom a odozgo dodati sta zelite,celo jaje,ili ajvar ili cherry paradajz i papriku...Premazati ivice zumancetom.Posuti susamom i peci dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар