Potrebno
200 g brasna(mozda i malo vise,zavisi od brasna)
prstohvat soli
1/2 praska za pecivo
200g hladnog putera
120g kisele pavlake
1/2 burbon vanile iz kesice
1 kora limuna
zumance za premazivanje i po zelji odozgo kristal secer
za punjenje:
200g mesanog crvenog voca(ja sam koristila jagode domace,jagode divlje,divlje kupine,jer sam to imala u zamrzivacu)
2 kasike praha pudinga od bele cokolade
3 kasike secera
2 kasike dzema od jagoda(ili neki po zelji)
Zamesiti testo,prekriti folijom i ostaviti na hladjanje u frizider.
Zagrejati rernu na 180c.U pleh postaviti papir za pecenje.
Polovinu testa uzeti za rad,drugu ostaviti u frizideru da se ne greje.
Rastanjiti testo na pobrasnjenoj radnoj povrsini.Testo ce vam se uciti da lepi,ne dodajte brasno u njega vise,treba da budu prhke pitice ne tvrde kasnije.Znaci brasno na radnju povrsinu,brasnom oblozite oklagiju,malo odozgo i polako rastanjite.E sad,oblike radite po zeljji.Mozete koristiti sekac za raviole,tako je najbrze,preklopite i imate jednake iste oblike.Ili ostrim nozem pravite pravougaone oblike ili sekacem oblik koji zelite.Na sredinu staviti fil,kao na slici.Koristiti cetkicu i belance da se zalepe krajevi.Drugom polovinom preklopiti,zaseci nozem odozgo da bi pitice mogle da disu tokom pecenja,preci viljuskom okolo da ne iscuri fil.Premazati zumancetom.
Peci na 180c dok blago ne porumene .
Нема коментара:
Постави коментар