Ove Jaffa kocke su nastale sasvim slucajno,recept je autorski a inspiracija mi je bila prelepa marmelada od narandze,koju smo dobili od prijatelja,sa komadicima kandirane korice narandze🍊🍊🍊🍊
Potrebno za biskvit:
5 jaja srednje velicine(ova su bila domaca,zato se tako zute)
250g secera
1 burbon vanila secer
300ml mleka
3 kasike ulja
1 prasak za pecivo
korica jednog limuna
250g brasna
za fil:
300g marmelade od narandze
kora(*vidi recept u opisu)
skuvani puding -od 250 ml mleka,1 vrecicom pudinga od vanile i 3 kasike secera
100g prah secera
glazura:
100g Menaz cokolade
1 kasika ulja
Ukljuciti rernu na 180c.Spremiti dva pleha(ako imate) 30x35, postaviti papir za pecenje.
U odgovarajucoj posudi umutiti zumanca sa secerom,vanilom.Dodati mleko,ulje i na kraju prosejano brasno sa praskom za pecivo i koricu limuna.U drugoj posudi umutiti belanca i prstohvat soli.Dodati u zumanca mesajuci spatulom,polako da belanca ne spadnu.
1/3 fila sipati u jedan pleh ostatak u drugi pleh i peci dok ne porumeni.
Manju koru skloniti sa strane.
Vecu koru postaviti na tacnu da se hladi.
U serpici u 250ml mleka skuvati jedan puding od vanile sa 3 kasike secera.Dobro ohladiti
Ohladjenu manju koru izmrviti,pomesati sa dzemom,pudingom i secerom.Izraditi mikserom.
Preko vece kore namazati fil.Ohladiti u frizideru bar 1h.
U serpici istopiti cokoladu i ulje,preliti preko kolaca i vratiti u frizider da se cokolada stegne a kolac do kraja rashladi.
Seci na kocke,ostrim zagrejanim nozem i sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар