Potrebno:
-pakovanje okruglih gotovih Vincinni kora kakao
200g secera u prahu
vanilin secer
500g kisele pavlake
300g mlevene plazme
300 g malina
100ml mleka
400ml cokoladnog mleka
500ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
beli fondan ili masa za modelovanje
zlatna boja u prahu
cetkica
nozic za modelovanje kao na slici
odstampane novcanice na wafer papiru
zica,raznjici drveni i makaze
Sastaviti prah secer,vanilin secer i kiselu pavlaku,izmesati te dodati plazmu.Dobro promesati da se sastavi pa na kraju dodati mleko da se vrlo malo razredi i bude lakse za mazanje.To je prvi fil.
Umutiti slatku pavlaku cvrsto .To je drugi fil.
U obruc 28cm staviti prvu koru preliti sa 1/3 cokoladnog mlekada se kora fino natopi.
Preko staviti fil sa plazmom.Preko poredjati polovinu malina.Odozgo slatku pavlaku.Zatim koru,ponoviti postupak fil sa plazmom,voce paslatka pavlakai nakraju poslednja kora koju natopimo takodje i tortu dalje po zelji mozete zavrsiti ili slatkom pavlakom ili kao ja krem slagom od cokolade i odozgo sam narendala belu cokoladu.
Ostaviti u obrucu da se rashladi dobro.Posle skidanja obruca zavrsiti je i okolo.
Ovu sam radila specijalno za rodjendan svom muzu.Kao sto vidite ima zlatnu slavinu iz koje cure evrici😂💵💵💵.
Slavinu sam napravila po secanju na stare mesingane ,od mase za modelovanje,rucno.Kroz nju sam provukla zicu dalje i kroz deo gde kao izlaze pare dodala sam i drvene raznjice.Oko njih obmotala fondan.
Novcanice na wafer papiru je potrebno iseci,zalepiti vodom na tanak sloj fondana i ponovo nozicem iseci.Treba da budu savitljive a bez fondana wafer to nije.
Slavinu sam ofarbala zlatnom bojim rastvorenom u par kapi votke.Oko fondana koji curi iz slavine zalepila sam vodom isecene novcanice i par njih ostavila za okolo.
Susila se tako nekih tri dana i na kraju bila spremna da postane ukras na torti
Нема коментара:
Постави коментар