Pecemo tri kore od :
4 belanca
4 kasike secera
50g mlevenih pecenih lesnika
1 kasika brasna
1/2 praska za pecivo.
Umutiti belanca, postepeno dodavajuci secer. Rucno umesati lesnike, prosejano brasno sa praskom za pecivo.
Peci oko 15min na 200c u plehu 26cm oblezenom papirom za pecenje.
Sve tri ispecene kore ostaviti da se ohlade.
Fil br1:
Umutiti 12 zumanaca sa 10 kasika secera. U 100ml razmutiti 2 pudinga od vanile.Sastaviti sa zumancima.
Posebno na pari staviti 700ml mleka da se zagreje. U vruce mleko uliti smesusa zumancima. Mesati dok se ne skuva. Ostaviti da se ohladi. U hladno umutiti 200g maslaca sa 100g prah secera. Rucno umesati 150g mlevene plazme.
Fil br 2:
Umutiti 200ml slatke pavlake, u nju dodati 200ml kisele pavlake. Rucno umesati 150g mlevene plazme i 100ml mleka. Ohladiti. Ako je previse gusto dodati malo mleka da moze da se maze.
500g malina svezih ili odledjenih ocedjenih
Redosled slaganja u kalupu sa acetatnom folijom pozeljno je-kora-zuti-maline-beli-kora-zuti-maline-beli-kora-zuti i zavrsiti slagom ili slatkom pavlakom po zelji.
Moja torta je bila moja rodjendanska, pa se tu nasla i dekoracija torbica od fondana koju sam par dana pre napravila da se stegne.
Tortu ohladiti preko noci.
Нема коментара:
Постави коментар