Potrebno:
za koru-
5 belanaca
250g secera
1 kasika limunovog soka
Za limun cremu(lemon curd) :
sok od 2 limuna
kora 1 limuna
150g secera
50g maslaca
2 jaja
Beli krem:
250ml slatke pavlake
Umutiti belanca sobne temperature,
dodavati secer, mutiti dok se sav secer ne rastopi. Dodati sok limuna, mutiti da se sve lepo spoji.
U plehu sa papirom za pecenje peci koru prvo 10min na 180c zatim smanjiti na
150c i peci jos nekih 15 min.
Prohladjenu koru okrenuti na drugi papir za pecenje posut kristal secerom. Ostaviti da se skroz ohladi. Za to vreme umutiti slatku pavlaku, ostaviti da se
ohladi.
Skuvati zuti limun fil.Rucno izmesati jaja, secer i maslac sobne temperature, dodati sok limuna i koru. U posudi na paru kuvati fil uz stalno mesanje, dok se ne zgusne i dobije svetlo zutu boju.
Ohladiti limun kremu.
Na koru namazati prvo zuti krem, preko beli i pazljivo zarolati u rolat. Kora je sa gornje strane suvlja i desice se da malo puca, to je sve ok. Sa unutrasnje strane je elasticna i lepo cete saviti. Ja sam moj rolat prebacivala dva puta na tacnu pa nije ostao kako sam ga savila, malo sam ga deformisala, zato nemam lepe slike ali verujte sto se ukusa tice, za sve koji limun vole, ovo je savrsenstvo.
Нема коментара:
Постави коментар