Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 21. новембар 2022.

Ledeni vetar

 




Potrebno:
18 jaja
300g secera+7 kasika
250g maslac
9 kasika brasna
3 kasike sirceta
600ml mleka+ za slag za ukasavanje
1/2l slatke pavlake
200g krem slaga
3+2 vanilin secera
4 kivija
3 vece banane
300g malina ili jagoda

Posebno mutiti tri kore. Posebno svaku susiti na 150c tacno sat vremena. 
U odgovarajucoj posudi mutiti sest belanaca, postepeno dodavati 100g secera, 1 vanilin secer i na samom kraju kada se sneg dobro umuti dodati kasiku sirceta, mutiti. Sneg od belanaca treba da bude toliko cvrst da ne kliza iz posude kada je okrenete naopacke. 
Za to vreme rernu ste vec ukljucili na 150c.
U okrugli kalup oblozem papirom za pecenje, promera 30cm sipati prvu koru. Poravnati. Susiti koru u rerni sat vremena na 150c. 
Ponoviti postupak jos dva puta. Papir ne skidati dok ne dodje vreme za filovanje. Kore ohladiti sa papirom znaci. 

Fil br 1 
Slatka pavlaka umucena, ostaviti u frizider da se hladi. 
Fil br 2

Umutiti 18 zumanaca sa 7 kasika secera,dodati dva vanilina secera. Od 600ml mleka dodati malo u zumanca, mutiti, postepeno dodavajuci brasno. 
Ostatak mleka staviti na pari da se zagreje. U uzavrelo mleko dodavati zumanca uz stalno mesanje. 
Kuvati dok se ne zgusne. 
Pokriti prozirnom folijom. Ostaviti da se dobro ohladi te u njega umutiti maslac. 
Dobro izraditi mikserom da nema grudvica. 
Banane iseci na kolutove, poprskati limunom da ne tamne. 
Kivi iseci na kolutove. Maline cele, ako su jagode preseci na parcad. 


Slagati u kalup kora, zuti fil 1/3, banane, pola belog fila,kora,zuti fil, maline, beli fil, kora, zuti fil, kivi i zavrsiti slagom i dekoracijom po zelji. 

Ja sam ovu tortu radila cerci za 24-rodj,pa sam se ukrasila ukrasima koje sam sama pravila od isomalta. 











   



Нема коментара: