Projara kakvu godinama pravim, najvise volim a zasto je do sada nisam postavila na blog, ni sama ne znam.
Ovakva mora biti skroz domaca, da bi bilo to to. Kad sam na selu tu su i sveza domaca jaja, svez kravlji sir, kukuruzno i belo brasno iz mlina u selu i sve se pece u sporetu na drva. Naravno da mozete praviti sa sastojcima koji su vama dostupni, ali ovakva je savrsena.
Potrebno:
3 veca domaca jaja
200ml gustog jogurta
150ml ulja
200g belog brasna
150 g zutog kukuruznog brasna
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
250-300g domaceg sira
Penasto umutiti jaja, so. Dodati ulje, jogurt, izmesati. Postepeno dodavati brasna i pecivo uz stalno mesanje i na kraju izmrviti sir.
*Po zelji posuti susamom.
Peci u zavisnosti od rerne, dok ne porumeni i odvoji se od zidova pleha.
Ja bas i nisam vesta sa sporetom na drva, zato je ovako ispucala ali mi tako bas volimo
Нема коментара:
Постави коментар