Zdravo svima,ja sam jedna mama, baka, tetka, strina, sestra i supruga. Zbog velike ljubavi prema kuvanju,odlucila sam da svoje dosadasnje umece iz kuhinje i kreativne ideje, objedinim na jednom mestu na ovakav nacin.Zelja mi je bila da svojoj cerci ostavim moderniju verziju "sveske recepata" koja se nasledjuje i koristi.Nadam se da ce i vama biti interesantna i od pomoci u potrazi za novim idejama u kuhinji,pardon,u kujni😉
Претражи овај блог
Пратиоци
недеља, 2. септембар 2012.
Grcki gril patlidzan
Ovo sam skoro procitala i moram da vam prenesem:
"Iako plavi patlidžan ne sadrži veliku
količinu vitamina i minerala, bogat je dijetnim vlaknima i to ne samo
celulozom koja ima povoljan efekat na rad organa za varenje, već i
pektinom koji povoljno deluje na snižavanje povišenih vrednosti
holesterola u krvi. Zahvaljujući ovakvim osobinama, trebalo bi ga što
češće koristiti u svakodnevnoj ishrani."
600 g patliđžana
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja i malo ulja za grilovanje
1 kasika sirceta
peršunov list
so
Patlidzan odabrati mlad i mali,jer su tada semenke sitne i nije gorak.Dobro ga oprati,sa sve korom ostrim nozem iseci na kolutove i malo posoliti.
U tiganju na zagrejanom ulju grilovati ga.Napraviti preliv od maslinovog ulja,sitno seckanog belog luka,persuna,sirceta i soli.
Preliti preko grilovanog patlidzana i ostaviti da se malo rashladi.
Нема коментара:
Постави коментар