Grcki gril patlidzan
Ovo sam skoro procitala i moram da vam prenesem:
"Iako plavi patlidžan ne sadrži veliku
količinu vitamina i minerala, bogat je dijetnim vlaknima i to ne samo
celulozom koja ima povoljan efekat na rad organa za varenje, već i
pektinom koji povoljno deluje na snižavanje povišenih vrednosti
holesterola u krvi. Zahvaljujući ovakvim osobinama, trebalo bi ga što
češće koristiti u svakodnevnoj ishrani."
-
600 g patliđžana
-
4 čena belog luka
-
4 kašike maslinovog ulja i malo ulja za grilovanje
- 1 kasika sirceta
-
peršunov list
-
so
- Patlidzan odabrati mlad i mali,jer su tada semenke sitne i nije gorak.Dobro ga oprati,sa sve korom ostrim nozem iseci na kolutove i malo posoliti.
- U tiganju na zagrejanom ulju grilovati ga.Napraviti preliv od maslinovog ulja,sitno seckanog belog luka,persuna,sirceta i soli.
- Preliti preko grilovanog patlidzana i ostaviti da se malo rashladi.
Нема коментара:
Постави коментар