Potrebno-
za dve kore-300g secera,400ml vode,4 kasike ulja,2 kasike kakao,4 kasike dzema,2 kasicice sode bikarbone,pola praska za pecivo i 15 kasika brasna.
Podeliti u dva dela i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni u plehu sa papirom za pecenje ispeci dve kore.
Fil br 1-1l soka od visnje,3 pudinga od jagode,4 kasike gustina,6 kasike secera,250g posnog margarina,2oog prah secera.
Fil br2-400g posnog slaga,kisela voda.
I jos treba-200ml soka od visanja,200g celog posnog keksa,250g visanja,200g slaga za dekoraciju
Prvi fil skuvati na pari,u ohladjen umutiti margarin i prah secer.
Drugi fil umutiti mikserom i ohladiti.
Slagati tortu ovim redom-kora-poprskati je sokom od visanja,roze fil,beli fil,posni keks potapan u sok od visanja,roze fil,visnje,beli fil,druga kora -poprskana sokom od visanja,roze fil i ukrasiti slagom.
za dve kore-300g secera,400ml vode,4 kasike ulja,2 kasike kakao,4 kasike dzema,2 kasicice sode bikarbone,pola praska za pecivo i 15 kasika brasna.
Podeliti u dva dela i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni u plehu sa papirom za pecenje ispeci dve kore.
Fil br 1-1l soka od visnje,3 pudinga od jagode,4 kasike gustina,6 kasike secera,250g posnog margarina,2oog prah secera.
Fil br2-400g posnog slaga,kisela voda.
I jos treba-200ml soka od visanja,200g celog posnog keksa,250g visanja,200g slaga za dekoraciju
Prvi fil skuvati na pari,u ohladjen umutiti margarin i prah secer.
Drugi fil umutiti mikserom i ohladiti.
Slagati tortu ovim redom-kora-poprskati je sokom od visanja,roze fil,beli fil,posni keks potapan u sok od visanja,roze fil,visnje,beli fil,druga kora -poprskana sokom od visanja,roze fil i ukrasiti slagom.
Нема коментара:
Постави коментар