Dobro umutiti belanca, njima dodati šećer, pa mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. U to lagano umešati lesnike.
-
Od dobijene mase peći korice u tankim
plehićima, kao za doboš tortu ili reformu, prečnika 26 cm. Od ove
količine trebate dobiti 9 korica.
Ukoliko nemate ove plehiće, korice možete ispeći i na pek papiru.
Isecite papir na krug prečnika 26 cm, podmažite ga sa malo maslaca ili
margarina, te na njemu pecite kore.
-
Masu mutiti iz tri puta. Znači tri puta po: 4 belanceta, 85 gr šećera i 100 gr lesnika. Od te mase dobijete tri korice i tako tri puta. Znači ukupno 9
korica.
-
Fil:
Od 800ml mleka odvojte oko 250 ml hladnog mleka. U hladno mleko razmutite žumanca, puding i 100 gr prah šećera.
Preostalo mleko staviti da provri. Kada provri dodati smesu od žumanaca i pudinga, te kuvati dok se masa ne zgusne.
-
kada budete mutili žumanca i puding u
mleko, vodite računa da vam se ne stvore grudvice. Zato prvo umutite
penasto sama žumanca, dodajte malo mleka mešajući, pa malo pudinga, pa
opet malo mleka, pa puding.
-
Skuvan fil ostavite da se ohladi. Mešajte
često da vam se ne napravi ona korica od gore dok se fil bude hladio,
ili stavite prozirnu foliju preko dok se fil hladi.
-
Penasto umutite puter i preostali prah šećer. Sjedinite sa ohlađenim filom. Dodajte aromu vanile u fil.
Tortu filovati redom kora fil,i zavrsiti glazurom od bele cokolade a ukrasiti crnom cokoladom i slagom,a okolo posuti lesnicima.
Нема коментара:
Постави коментар