- Biskvit /6 zumanaca,12 kasika secera,200ml mleka,100ml ulja,6 kasika brasna,3 kasike kakaa,1/2 praska za pecivo.
- Saum/6 belanaca,15 kasika secera,5 kasika vode12 kasika secera.
- Cokoladna glazura/100g cokolade,3 kasike vode,4 kasike ulja.
- Umutiti zumanca sa secerom,dodati ulje,mleko,brasno sa praskom za pecivo i na kraju kakao.Peci oko 20min na 200 stepeni.Mozete peci u plehu 20/30 ili u okruglom precnika 33.
- Umutiti belanca sa 15 kasika secera .U serpi uspinovati secer i vodu ,pa dodati polako ,neprestano muteci umucenim belancima.Masa ce se udvostruciti i biti kao za sampitu.
- Na ispecenu koru sipati saum,temperaturu smanjiti u rerni na 130 stepeni pa tortu vratiti u rernu jos 10 min da se sve lepo zapece.Mozete ravno namazati saum i napraviti pravilne lepe kocke ili napraviti kao ja cupavu tortu,po zelji.
- Na gotovu tortu sipati po zelji cokoladnu glazuru i staviti u frizider da se stegne.
Zdravo svima,ja sam jedna mama, baka, tetka, strina, sestra i supruga. Zbog velike ljubavi prema kuvanju,odlucila sam da svoje dosadasnje umece iz kuhinje i kreativne ideje, objedinim na jednom mestu na ovakav nacin.Zelja mi je bila da svojoj cerci ostavim moderniju verziju "sveske recepata" koja se nasledjuje i koristi.Nadam se da ce i vama biti interesantna i od pomoci u potrazi za novim idejama u kuhinji,pardon,u kujni😉
Претражи овај блог
Пратиоци
недеља, 22. септембар 2013.
Munchmallow torta
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар