Potrebno-
Od zacina potrebno-ljubav ♥
Ostali sastojci-4 jaja,4 kasike secera,4 kasike ulja,4 kasike mleka,2 kasike brasna,1 prasak za pecivo,700ml kisele pavlake,2 zelatina u prahu,2 slaga sa ukusom slatke pavlake,200ml mleka i jos malo za natapanje piskota,250 g secera u prahu,500g kupina ili nekog drugog voca,1 preliv za torte,4 pakovanja malih piskota.
Ispeci dve kore u plehu obima 30cm od- 2 jaja,2 kasike secera,2 kasike ulja,2 kasike mleka,pola praska za pecivo i 1 kasika brasna.
U odgovarajucoj posudi mikserom umutiti slag po upustvu sa kesice,dodati kiselu pavlaku i prah secer.U maloj serpici sa 10 kasika hladne vode rastopiti zelatin.Vruc polako dodavati u fil uz neprestano mucenje.
U plehu obima 33 redjati okolo natopljene piskote u hladnom mleku, po zidu, a dole staviti pecenu koru.Sipati pola fila,odozgo kupine,zatim jedan red natopljenih piskota,opet fil,voce i zavrsiti drugom pecenom korom.
Ja sam zavrsila prelivom za torte u kuji sam dodala malo voca dok se kuvao i ukrasila sam slagom,a mozete zavrsiti i samo sa slagom po zelji.
Tortu dobro rashladiti da se sve lepo stegne,najbolje seci tek sutradan.
Od zacina potrebno-ljubav ♥
Ostali sastojci-4 jaja,4 kasike secera,4 kasike ulja,4 kasike mleka,2 kasike brasna,1 prasak za pecivo,700ml kisele pavlake,2 zelatina u prahu,2 slaga sa ukusom slatke pavlake,200ml mleka i jos malo za natapanje piskota,250 g secera u prahu,500g kupina ili nekog drugog voca,1 preliv za torte,4 pakovanja malih piskota.
Ispeci dve kore u plehu obima 30cm od- 2 jaja,2 kasike secera,2 kasike ulja,2 kasike mleka,pola praska za pecivo i 1 kasika brasna.
U odgovarajucoj posudi mikserom umutiti slag po upustvu sa kesice,dodati kiselu pavlaku i prah secer.U maloj serpici sa 10 kasika hladne vode rastopiti zelatin.Vruc polako dodavati u fil uz neprestano mucenje.
U plehu obima 33 redjati okolo natopljene piskote u hladnom mleku, po zidu, a dole staviti pecenu koru.Sipati pola fila,odozgo kupine,zatim jedan red natopljenih piskota,opet fil,voce i zavrsiti drugom pecenom korom.
Ja sam zavrsila prelivom za torte u kuji sam dodala malo voca dok se kuvao i ukrasila sam slagom,a mozete zavrsiti i samo sa slagom po zelji.
Tortu dobro rashladiti da se sve lepo stegne,najbolje seci tek sutradan.
Нема коментара:
Постави коментар