- 20gr kvasca
- 3 kasike ulja
- 2dl mleka
- 1dl vode
- 1kasika soli
- 1kasikica sećera
- 400-500gr brasna
- 100gr maslaca za premazivanje
- 1 jaje za premazivanje
- susam,kim,lan po zelji
- Od navedenih sastojaka umesiti srednje meko testo i ostaviti 1h da nadodje.Testo podeliti na 8 loptica.Svaku razvaljati u krug i premazati maslacem osim poslednju.Na kraju testo oklagijom sto vise rastanjiti u krug i iseci na 32 dela(trougla) krug.Svaki trugao malo zaseci na sirem delu nozem i uvijati u kiflu prema uzem kaju.Uvijene kroasane ostaviti da nadodju jos 30min,a onda ih premazati jajetom,posuti susamom,kimom ili lanom po zelji i peci u zagrejanoj rerni oko 15 min na 200 stepeni.
- Naravno da ih mozete raditi i u slatkoj varijanti.Tada smanjite so,punite ih dzemom ili kremicem,npr.Pospite na kraju prah secerom ili namazite gotove secernom vodicom.
Zdravo svima,ja sam jedna mama, baka, tetka, strina, sestra i supruga. Zbog velike ljubavi prema kuvanju,odlucila sam da svoje dosadasnje umece iz kuhinje i kreativne ideje, objedinim na jednom mestu na ovakav nacin.Zelja mi je bila da svojoj cerci ostavim moderniju verziju "sveske recepata" koja se nasledjuje i koristi.Nadam se da ce i vama biti interesantna i od pomoci u potrazi za novim idejama u kuhinji,pardon,u kujni😉
Претражи овај блог
Пратиоци
субота, 4. јануар 2014.
Kroasani
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар