Potrebno-
1 praziluk,2 tikvice,2 paprike,2 paradajza,2 sargarepe,4 krompira,cela glavica belog luka,200g suvih sljiva bez kostice,morska so,maslinovo ulje,majcina dusica,persun.
U pouljenoj vatrostalnoj posudi ili plehu poredjati oprano i narezano povrce,dodati sljive svuda po malo,zacine,so,obilno pobacati sitno narezani beli luk i naliti sa 100ml vode.Peci u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok voda ne ispari a povrce se lepo ne zapece .Sljive ce neutralisati beli luk i dati prelep slatkasti ukus i miris jelu koje mozete sluziti uz meso ili ribu.
Ja sam sluzila uz dinstanu govedinu,zilijen secenu i zacinjenu karijem.
1 praziluk,2 tikvice,2 paprike,2 paradajza,2 sargarepe,4 krompira,cela glavica belog luka,200g suvih sljiva bez kostice,morska so,maslinovo ulje,majcina dusica,persun.
U pouljenoj vatrostalnoj posudi ili plehu poredjati oprano i narezano povrce,dodati sljive svuda po malo,zacine,so,obilno pobacati sitno narezani beli luk i naliti sa 100ml vode.Peci u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok voda ne ispari a povrce se lepo ne zapece .Sljive ce neutralisati beli luk i dati prelep slatkasti ukus i miris jelu koje mozete sluziti uz meso ili ribu.
Ja sam sluzila uz dinstanu govedinu,zilijen secenu i zacinjenu karijem.
Нема коментара:
Постави коментар