Za testo-prvo staviti da se aktivira kvasac 40g u 100ml toplog mleka, 2 kasike secera i 2 kasike brasna.
Prosejati 600g mekog brasna, dodati aktivirani kvasac, 200ml mlakog mleka, 3 jaja, 100g otopljenog maslaca, malo soli i 100g secera.
Zamesiti testo, prekriti, ostaviti na toplom da naraste. Zagrejati rernu na 180c.
Nadoslo testo premesiti. Podeliti na cetiri dela. Razvijati i filovati strudlice.
Za fil-200g mlevenog maka,100ml vrelog mleka,5 kasika secera,1 vanilin secer
Za premazivanje-1 zumance
Za posipanje-malo prah secera,po zelji,ne mora
U posudi preko maka sipati vrelo mleko,promesati i ostaviti da se mak natopi.Pred samo filovanje dodati secer i vanilu u mak,dobro izmesati.Dobicete smesu gustine kao kremic za mazanje.Kada tako dodate secer,sprecicete njegovo topljenje i da fil postane redak i curi.
Ukljuciti rernu na 200c.
Rastanjiti na testo na 0,5cm i premazati filom.Ne ici do samih ivica da bi ste lepo umotali i da fil ne bi cureo tokom pecenja.Uviti strudle kao rolat.
Pleh obloziti papirom za pecenje,prebaciti strudle.Premazati zumancetom.Peci oko 25-30min zavisno od rerne.
Po zelji posuti prah secerom presecenja.
Нема коментара:
Постави коментар