je 10 jaja,10 kasika secera,200g prah secera,10 kasika brasna,dzem od kajsije,1kg banana,3 slaga,200g maslaca,2 pudinga od vanile,500ml mleka,vanilin secer.
Umutiti dva rolata od po:5 jaja,5 klasika secera,5 kasika brasna.U odgovarajucoj posudi prvo umutiti belanca sobne temperature i prstohvat soli,na pola mucenja dodati secer.Nastaviti na srednjoj brzini mucenje.Zatim dodati brasno i na kraju zumanca.Smesa je dobro umucena kada se stvore baloncici.Peci u zagrejanoj rerni.Dok je jos vruc uviti ga u krpu posutu secerom u oblik rolata da bi tako kora ostala savijena.Kada se kora ohladi namazati je dzemom od kajsija i opet uviti u rolat.Gotov rolat seci na parcad od kojih formiramo koru na tacni zeljenog oblika.
Fil:u mleko razmutiti puding pa ga skuvati sa prah secerom i vanilom.U ohladjen puding umutiti mikserom maslac.
Preko formirane kore od rolata na tacni namazati fil,odozgo poredjati banane secene na kolutove,pa opet kora-tj rolati,fil,banane i zavrsiti slagom.
Ova torta je specijalno radjena za docek jedne male princeze iz porodilista pa je ukrasena dodatno fondanom
Нема коментара:
Постави коментар