Potrebno:
1 pakovanje tamnih Vincinni kora
1l cokoladnog mleka
600g krem slaga
4 case kisele pavlake
150g prah secera
150g mlevenih pecenih lesnika
300g plazme
200ml hladnog mleka
Od 1l cokoladnog mleka odvojiti 400 ml ,sa njim umutiti 400g krem slaga.To je jedan fil.Ostaviti da se hladi.Ostatak cokoladnog mleka malo zagrejati.
U posudi razmutiti viljuskom pavlaku i secer,dodati plazmu i lesnike.Sve spojiti spatulom.
200g krem slaga umutiti sa obicnim hladnim mlekom.Staviti da se hladi.Kada se rashladi,odvojiti pet kasika slaga i dodati u fil sa plazmom.Sve fino promesati .
Sve tri kore izbockati cackalicom.Staviti prvu koru na tacnu.Prelivati polako cokoladnim mlakim mlekom.Budite strpljivi,sporo upija.Ako volite bas socne kore,stavite po 200ml mleka nasvaku koru,ako vam se cini puno,smanjite,necete pogresiti u oba slucaja,stvar je ukusa.
Negde sam procitala da se kupovne kore ne prelivaju cokoladnim mlekom ,verujte mi ako ih ne budete preliti,kore ce biti suve,mrviti se i totalno ce dati utisak kao da je torta kuovna.Na vama je da procenite sami.
Preko prve kore naneti 1/2 fila od plazme.Na njega 1/2 fila od slaga sa cokoladnim mlekom.Ponoviti i sa drugom korom.Tortu zavrsiti trecom korom natopljenom.Rashladiti dobro tortu pa ukrasiti slagom po zelji.
Napomena:
Moja je bila namenski pravljena za rodjendan jednoj malenoj devojcici pa se tu i nasla i pirincana slika koju sam medom zalepila na tanak sloj fondana pa tek onda prenela na tortu namazanu Butter cremom,a okolo sam ukrasila slagom.Nazalost nemam presek torte,jer je otisla na poklon.Torta je socna,ukusna,izdasna i za svaku preporuku.
Na mom blogu takodje imate recept za ovu tortu pod nazivom Coko moko torta,sa domacim pecenim korama,pa izaberite koji vam recept vise odgovara
Нема коментара:
Постави коментар