Potrebno:
150g brasna
1 kasika praska za pecivo
prstohvat soli
1 kasika ulja
250 ml vrele vode
ulje za przenje
Dodatak :secer i cimet za valjanje
Zagrejati vodu do kljucanja,sipati ulje 1 kasiku.
U posudi prosejati brasno i prasak za pecivo,dodati so.Vrelom vodom u kojoj je ulje,zamesiti testo ,energicno mesajuci silikonskom spatulom.Kratko vratiti na toplu ringlu i mesati.Ostaviti po strani.Pripremiti spric za tulumbe sa zvezdastim nastavkom.Nikako dresir kesu jer je testo nakon hladjenja cvrsto i pucice vam sigurno.
U dublju serpu nasuti ulje,zagrejati.Napuniti spric.Istiskati zeljene oblike na krpu ili pek papir,seci makazama ili nozem.Polako spustati u duboko ulje,prziti.Ocediti na ubrusu od viska masnoce ,pa uvaljati svaki u mesavinu cimeta i secera.
Spolja hrskavi a unutra meki,ovakvi curosi su savrseni.Ako zelite mozete uz njih posluziti umak od cokolade i slatke pavlake,ali klasicni su najlepsi.
Нема коментара:
Постави коментар