Potrebno za jedan manji hleb za dve osobe:
400g belog brasna
100g heljdinog brasna
300ml mlake vode
10g suvog kvasca
1 kasika soli
1 kasicica secera
Na radnoj povrsini sipati polovinu brasna.Napraviti udubljenje u sredini.Sipati polovinu mlake vode,kvasac,secer i sacekati da se kvasac aktivira.
Zatim dodavajuci brasno i ostatak vode zamesiti testo.Pokriti krpom i ostaviti da se udupla.Ukljuciti rernu na 200c.Ubaciti serpu sa poklopcem u rernu da se zagreje.
Testo premesiti sa dosta brasna.Izvaditi vrucu serpu,posuti dno brasnom.Spustiti testo.Zaseci odozgo po zelji.Poklopiti i ostaviti 5-10min da testo ponovo pocne da raste,vidi sliku.Zatim staviti u rernu i peci poklopljeno oko 30min.Nakon tog vremena, skinuti poklopac i zapeci odozgo dok ne dobijete zeljenu koricu i boju.
Pecen hleb izvaditi iz serpe na sobnu temperaturu da se rashladi,ako zelite da spolja bude hrskava korica .A ako zelite meku koricu onda hleb umotajte u krpu da omeksa.
Нема коментара:
Постави коментар