Potrebno:
sveze ubran Sremus 200g,50g mlevenih oraha,himalajska so po ukusu,5 kasika maslinovog ulja
Ako zelite mozete umesto soli staviti parmezan ili ovciji rendani sir,dobicete pravu eksploziju mirisa,ukusa i zdravlja u ciniji.
Pestto iskoristite odmah ili pak ako ne iskoristite stavite u staklenu teglu,malo prelijte maslinovim uljem,poklopite i cuvajte jos par dana u frizideru.
U seckalici prvo sameljite orahe ako vec nemate samlevene.Dodajte narezan sremus,so(ili parmezan),maslinovo ulje.Isitnite dok ne dobijete finu glatku masu.
Pesto iskoristite kao dodatak rizotu,ili dodatak uz njoke ili kao namaz na domaci hleb.Uzivajte
Postoji uverenje u našem narodu da nijedna biljka ne čisti tako dobro sistem za varenje i krv kao sremuš. Ima jako dejstvo protiv crevnih parazita,razredjuje krv, sprečava bakterijske infekcije i upale sluzokože creva, snižava visok krvni pritisak, a i dobar je za odbranu od gripa i prehlada, otklanja nesanicu i nesvesticu...
Нема коментара:
Постави коментар