Jestivu mahovinu prvi put pravim i odusevljena sam jednostavnim receptom i rezultatom a mogucnosti za dekoraciju su beskonacne.
Potrebno je samo da imate mikrotalansu pec, jer nije isto ako pecete u rerni. I obavezno da se pece u plasticnoj posudi nikako staklenoj.
Ovaj put mi treba za jednu specijalnu tortu, koju cu ukrasiti i pecurkicama.
Pecurke su od fondana.
Mahovina:
Umutiti 1 celo jaje sa 13g secera, mikserom oko 3min.U ovoj fazi je najbolje dodati boje. Koristila sam zelenu i braon boju u prahu, ali bolje je dakoristite gel ako ste u prilici. Potrebno je staviti malo vise boje jer ce prilikom pecenja posvetliti.
Dodati 30g tecnog meda. Nastaviti mutiti jos minut.Zatim spatulom umesati 25g brasna i 4g praska za pecivo.
U plasticnu posudu, ne staklenu sipati smesu. Prekriti prozirnom folijom. Staviti tacno 3min na 600w pecenja u mikrotalasnoj. Mahovina je gotova.Okrenuti je naopacke sa sve posudom da se ohladi na zicu. Prelepe boje, veoma realno izgleda. Mozete je cuvati u tegli u frizideru iskidanu na zeljene komade.
Нема коментара:
Постави коментар