Za od prilike 1kg fileta potrebno je napraviti marinadu od-
2 glavice belog luka,soli po ukusu,persun,na vrh noza djumbira,suvog bosiljka,origana i ruzmarina,1 kasicica meda,biber,2 kasike soya sosa,2 kasike gustina,2 kasike maslinovog ulja,sok od 1 limuna,1 kasicica jabukovog sirceta.
Maslinovo ulje za duboko przenje
Filete iseci na komade.Oprati,posusiti krpom,natrljati sokom od limuna,posoliti ,poredjati u odgovarajucu posudu te naliti marinadom.
Ostaviti najmanje dva sata pokrivenu folijom u frizideru,kako bi riba apsorbovala sve sastojke u sebe.Sto duze stoji to je bolje.
Ribu uvek prziti u dubokom ulju i to na jakoj temperaturi.Prziti 5min sa jedne i 5min sa druge strane kako bi dobila zlatnu boju.
Gotovu prvo staviti na kuhinjski papir da upije suvisnu masnocu,pa tek onda u posudu sa poklopcem da ostane blago hrskava.
Sluziti po zelji uz razne priloge.
Ja preporucujem rizoto ili krompir i kuvan i pecen,(imate recept kod mene na blogu) .
Нема коментара:
Постави коментар